top of page

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is holistisch? 

De term holistisch wordt op verschillende manieren gebruikt. Ik omschrijf mijn visie en behandeling als holistisch omdat ik geloof dat body, mind en soul onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Mijn behandelingen zijn dan ook gericht op zowel het fysieke, emotionele, mentale als energetische deel van ons als mens. Ik geloof dat klachten vaak (bijna altijd) een uiting zijn van een blokkade op een van deze delen en dat een aanpak op meerdere gebieden zorgt voor een duurzaam herstel. Geen zorgen als je niets met spiritualiteit of energie hebt, samen kijken we waar jij op dat moment behoefte aan en baat bij hebt. 

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, in bijna alle gevallen kun je zonder verwijzing terecht voor behandeling. Alleen bij een aandoening die valt onder de chronische vergoeding (bijvoorbeeld na een operatie, beroerte, (spier)ziekte of anders) heb je een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. 

Hoe gaat de intake?

Op het moment dat we beide het idee hebben dat een intake passend zou zijn, plannen we een afspraak in. Vrijwel altijd kun je binnen 1-2 weken terecht. De intake duurt altijd 60 minuten. Tijdens de intake nemen we de tijd om samen te kijken wat jij nodig hebt en wat ik hierin zou kunnen betekenen. Vaak is er ook direct ruimte om te starten met de behandeling.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Uiteraard wisselt het gevoel na een sessie bij iedereen, over het algemeen voel je je heel ontspannen en fijn maar het kan zijn dat je wat extra moe bent de middag en avond na de behandeling. Dit kan komen door loskomende vermoeidheid of emoties en het lichaam dat een nieuwe balans aan het vinden is. Zeker na energetische behandelingen ervaren mensen soms dat er (kortdurend) van alles los kan komen. Eigenlijk is dat juist een heel goed teken, maar het is wel fijn om daar rekening mee te houden na de behandeling. Het kan fijn zijn om niet direct na een behandeling naar een volgende (werk)afspraak te moeten rennen. 

Na iedere behandeling is het sowieso heel belangrijk om extra veel water te drinken en rust te nemen als je dat nodig hebt. Ook kan het helpen om een warme douche te nemen en om niet heel hard te gaan sporten diezelfde dag. Meestal zul je zelf aanvoelen wat je nodig hebt. 

Kan ik ook terecht voor alleen een fysiotherapie behandeling?

Jazeker! Onderdeel van de holistisch visie is het fysieke, dus we kunnen we ook voor kiezen om alleen daarop te focussen. Je bent meer dan welkom voor de behandeling die jij op dit moment het meest nodig hebt, uiteindelijk gaat het namelijk om jou! Dus als je last hebt van je heup, knie, enkel, schouder, arm, nek of (onder)rug (met of zonder uitstraling) of waar dan ook, en je bent op zoek naar pure fysieke behandeling: neem dan gerust contact op en dan kijken we samen verder. 

Kan ik ook terecht voor alleen een massage?

Absoluut! Er zijn veel mensen die na of los van een fysiotherapeutische behandeling terug blijven komen voor alleen een massage. Ten overvloede, maar niet onbelangrijk: de massages en/of behandelingen zijn op geen enkele manier erotisch van aard. 

bottom of page