top of page
INFORMATIE EN FAQ​

Wat is holistisch? 

De term holistisch wordt tegenwoordig vaak en op verschillende manieren gebruikt. Ik omschrijf mijn visie en behandeling als holistisch omdat ik op verschillende manieren kijk naar de samenhang in de mens die voor mij zit. Holistisch kun je zien als de verbanden tussen body, mind en soul. Vaak wordt het gebruikt om de mens als geheel te beschrijven. Dat is de manier waarop ik graag als fysiotherapeut werk. Vrijwel nooit is er één oorzaak voor een bepaalde klacht. Er speelt zoveel in op ons systeem, op ons lijf. Fysiek, mentaal, emotioneel, op allerlei manieren is ons lichaam de hele dag aan het werk. Onze spieren, ademhaling, zenuwstelsel, bindweefsel, gedachten, slaap, .. alles is met elkaar verbonden. Het lichaam is zo oneindig intelligent en ingewikkeld, in mijn ogen is het onmogelijk om maar op één aspect te focussen. Dat wil niet zeggen dat we altijd overal mee bezig zullen zijn of dat ik expertise heb op élk vlak, maar het lichaam zien als een samenwerkend geheel dat zichzelf altijd in balans probeert te krijgen is vaak al een hele sterke basis.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, in bijna alle gevallen kun je zonder verwijzing terecht voor behandeling. Alleen bij een aandoening die valt onder de chronische vergoeding (bijvoorbeeld na een operatie, beroerte, (spier)ziekte of anders) heb je een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. 

Hoe gaat de intake?

Wanneer je contact opneemt om een afspraak te maken, is het fijn om bijv in je mail of bericht vast kort iets te vertellen over de klachten of vragen die je hebt. Dat helpt mij om beter in te kunnen schatten of je bij mij op het juiste adres bent. Op het moment dat we beide het idee hebben dat een intake passend zou zijn, plannen we een afspraak in. Vaak kun je binnen 1-2 weken terecht. De intake duurt altijd 60 minuten en bestaat uit een uitgebreid gesprek en (vaak) lichamelijk onderzoek. Tijdens de intake nemen we de tijd om samen te kijken naar welke klachten je hebt, waar je naar op zoek bent en wat ik hierin zou kunnen betekenen. Als we het er beide over eens zijn dat je op de juiste plek bent, plannen we een vervolgafspraak in. Mocht ik het idee hebben dat je ergens anders beter geholpen kunt worden of als ik aanvullend onderzoek nodig acht, dan zal ik dat altijd aangeven. 

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Uiteraard wisselt het gevoel na een sessie bij iedereen, over het algemeen voel je je juist ontspannen en fijn maar het kan zijn dat je wat extra moe bent de middag en avond na de behandeling. Dit kan komen door ruimte die ontstaat voor vermoeidheid of emoties en het lichaam dat een nieuwe balans aan het vinden is. Eigenlijk is dat juist een heel goed teken, maar het is wel fijn om daar rekening mee te houden na de behandeling. Het kan fijn zijn om niet direct na een behandeling naar een volgende (werk)afspraak te moeten rennen. 

Na iedere behandeling is het sowieso heel belangrijk om extra veel water te drinken en rust te nemen als je dat nodig hebt. Ook kan het helpen om een warme douche te nemen en om niet heel hard te gaan sporten diezelfde dag. Rustig bewegen kan wel heel fijn zijn, meestal zul je zelf aanvoelen wat je nodig hebt. 

Kan ik ook terecht voor alleen een fysiotherapie behandeling?

Jazeker! Onderdeel van de holistisch visie is het fysieke, dus we kunnen we ook voor kiezen om alleen daarop te focussen. Je bent meer dan welkom voor de behandeling die jij op dit moment het meest nodig hebt, uiteindelijk gaat het namelijk om jou! Dus als je last hebt van je heup, knie, enkel, schouder, arm, nek of (onder)rug (met of zonder uitstraling) of waar dan ook, en je bent op zoek naar pure fysieke behandeling: neem dan gerust contact op en dan kijken we samen verder. 

Kan ik ook terecht voor alleen een massage?

Absoluut! Zie behandeling voor meer informatie. Ten overvloede, maar niet onbelangrijk: de massages en/of behandelingen zijn op geen enkele manier erotisch van aard. 

bottom of page