BEHANDELING

Ons lichaam werkt vanuit zichzelf vrijwel perfect, maar het is vaak moe en uitgeput .. waardoor het allerlei symptomen en klachten gaat geven. We zijn zo gewend om daar niet naar te luisteren, maar juist door te zetten. Vaak zelfs geïrriteerd omdat ons lichaam niet doet wat het gevraagd wordt .. Misschien herken je dat wel?

Maar wat als jij de ruimte neemt om te vertragen of misschien zelfs wel even stil te staan, al is het maar een half uurtje? Zodat jouw lichaam kan gaan doen waar het voor gemaakt is: herstellen! Ik denk dat de sleutel tot duurzaam herstel, het contact met jezelf is. Want diep van binnen ben jij de enige die echt weet wat goed voor je is, je lichaam is er immers op gemaakt om zichzelf te herstellen. Ik ga je helpen om daar weer contact mee te maken!

Dus .. heb jij of ben jij:

 • Pijn- of spanningsklachten in je lichaam?

 • Al tijden pijn in je rug, nek of richting je billen of benen? Of ergens anders in je lichaam?

 • Moe? Uitgeput? Of burn out?

 • Opzoek naar een moment van ontspanning?

 • Het gevoel dat je klaar bent met deze ratrace?

 • De behoefte om op een uitgebreide manier naar je klachten te kijken?

 • Behoefte aan meer contact met jezelf?

 • Al zo lang of vaak klachten dat je denkt dat het 'erbij hoort'?

Dan ben je op de goede plek!

HOLISTISCHE FYSIOTHERAPIE

Vanuit bovenstaande visie behandel ik op een holistische wijze. Ik geloof dat het lichaam niet zomaar bepaalde klachten geeft en dat deze aanpak belangrijk is voor een duurzaam herstel. Dat is waarom ik alle technieken die ik in de loop der jaren heb opgedaan, heb gebundeld in een behandeling op maat. Voor jou! Omdat ik geloof in het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Omdat je van daaruit weer zult zien hoe sterk je lichaam is.

Een holistische benadering kenmerkt zich voor mij door een combinatie van:

 • Uitgebreide intake en onderzoek (60 min)

 • Mobilisatie-technieken

 • Triggerpoint behandeling

 • Ontspanningstechnieken

 • Massage

 • Energetische behandeling (reiki)

 • Meditatie en/of grondingsoefeningen

 • Beweeg- en oefenadvies

 • Samen inzoomen op onderliggende oorzaak van jouw klachten

 • Overleg met specialist, behandelaar of huisarts (indien nodig en alleen in samenspraak met jou)

Samen met jou kijk ik naar wat er passend is en waar je op dat moment behoefte aan hebt. Als je alleen op zoek bent naar fysiotherapeutische begeleiding is dat ook zeker mogelijk. Mijn doel is om jou duurzaam van je klachten af te helpen, maar vooral ook om jou het vertrouwen in je lichaam terug te geven. Uiteindelijk ben jij de expert van je eigen lichaam en als jij de connectie weer terug vindt, kan je in de toekomst steeds beter aanvoelen waar je behoefte aan hebt.

online begeleiding

Voor mensen die niet in de buurt van Den Haag wonen of (op dit moment) niet in staat zijn om in de praktijk te komen, bied ik online begeleiding via telefoon of beeldbellen. De inhoud van de behandeling is nagenoeg hetzelfde, jij staat centraal en samen zoomen we in op waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Ik denk met je mee en ondersteun je in het proces waar jij in zit. Samen kijken we naar welke klachten je hebt, waar jij ondersteuning kan gebruiken vanuit mijn holistische blik en welke tips en adviezen op dit moment het meest passend zijn.

MASSAGE EN ENERGETISCHE BEHANDELING

Naast de uitgebreide behandeling die ik geef als holistisch fysiotherapeut, is het ook mogelijk om los een afspraak te maken voor massage en/of een energetische behandeling (reiki). Beide, en zeker in combinatie, werken heel krachtig op o.a.:

 • Verminderen van stress

 • Kalmeren van het zenuwstelsel bij stress, overspannenheid en burn out

 • Verhogen van je weerstand

 • Herstel van het contact met je lichaam

 • Verdiepen van de ademhaling

 • Opheffen van blokkades (fysiek, mentaal en emotioneel)

 • Stimuleren van doorbloeding en verwijderen afvalstoffen

 • Vermindering en ook preventie van (pijn)klachten

 • Kalmeren van de mind en piekeren

 • Dieper en beter in- en doorslapen

combinatie massage en reiki

45 of 60 min | aanrader bij burn out & stressgerelateerde klachten!

Deze behandeling is een krachtige combinatie voor iedereen met spanning, stressgerelateerde en/of burn out klachten. De combinatie van massage en energetische behandeling (reiki) ondersteunt het lichaam en de geest daar waar jij het nodig hebt. De massage richt zich vooral op het fysieke deel van het lichaam en brengt de geest tot rust, de reiki energie ondersteunt vervolgens de dieperliggende mentale, emotionele en energetische lagen. Hierdoor werkt het door naar de diepere oorzaak, zonder dat je hier bewust mee aan de slag hoeft.

 

De behandeling bestaat voor de eerste helft uit een rustige massage met warme olie en zachte behandeling van drukpunten om het zenuwstelsel te kalmeren. De tweede helft is gericht op de energetische behandeling. Hierbij lig je warm onder een deken en neem ik je door zachte aanraking mee in een diepe ontspanning. Op die manier wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd en heling gebracht naar daar waar het nodig is. Ook zul je merken dat je weer dieper in je lichaam zakt, je heel ontspannen en meer contact met je hele lichaam voelt na de behandeling. Over het algemeen is een reeks van minstens 3-5 behandelingen aan te raden om het lichaam te ondersteunen, maar het is ook mogelijk om een losse behandeling te boeken.

(deel)massage

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor alleen massage van een of meerdere delen van het lichaam. Alle massages worden gegeven met een warme olie en alle aandacht voor jou. Door middel van zich herhalende bewegingen en zachte drukpunten ontspant het lichaam zich, laat je mind even alles los en wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd.

Keuze uit onderstaande opties (in overleg altijd een combinatie mogelijk!)

 • Achterzijde lichaam (hoofd, nek, schouders, rug, benen en voeten)​  |  45 of 60 min

 • Gehele lichaam (achterzijde + gezicht, armen, buik, benen en voeten)  |  60 min

 • Hoofd, nek, schouders en rug  | 30 of 45 min

 • Hoofd en gezicht  |  30 min

energetische behandeling (reiki)

Ook de energetische behandeling is apart als sessie mogelijk. Tijdens deze behandeling lig je op de behandeltafel onder een warme deken en kun je je kleding aanhouden. Door middel van zachte aanraking van mijn handen ontvang je de energie van reiki. Voor veel mensen is dit lastig te verklaren, maar stel je open voor een ontspannen ervaring. Je kunt sensaties als warmte, tintelingen en een gloed ervaren. Sommige mensen voelen er weinig van, anderen ervaren het als heel intens of zien kleuren of beelden. Uiteindelijk werkt het bij iedereen, het enige wat jij hoeft te doen is lekker te komen liggen en je ogen te sluiten.

 

De energie van reiki wordt omschreven als de universele energie die overal (zowel binnen als buiten ons) is en is ook de basis van o.a. acupunctuur. De energie richt zich op het zelfherstellend vermogen van het lichaam en gaat naar daar waar het op dat moment nodig is. Hierdoor werkt het door op de onderliggende oorzaak van klachten en daarmee ondersteunt het een duurzame heling. Blokkades in ons lichaam hebben zich soms al (tientallen) jaren geleden vastgezet door emoties, trauma of overtuigingen. Reiki richt zich op deze blokkades, waardoor de balans in je lichaam zich zal herstellen.

SAMENWERKING

Om jou een zo volledig mogelijke ondersteuning te bieden, werk ik samen met andere ondernemers in Den Haag. Zo werk ik in gecombineerde trajecten in samenwerking met psychologen, (sport)diëtisten, personal trainers en de holistische sportschool bbb healthboutique Den Haag. Bijvoorbeeld in samenwerking met psychologen werkt het heel krachtig om mentale/cognitieve therapie te combineren met o.a. ontspanningstechnieken, yoga nidra, massage en herstel van het contact tussen jouw hoofd en lichaam.

Ik sta open voor samenwerking met andere professionals, dus laat het altijd weten als je hier vragen over hebt.

BEGELEIDING CYCLUS

Per mei 2022 zal mijn collega Astrid Kwakernaak op de vrijdagen in de praktijk aanwezig zijn. Als holistisch therapeut maakt zij gebruik van haar achtergrond in bewegingswetenschappen en fysiotherapie en haar uitgebreide kennis over de vrouwelijke cyclus. 

 

Gerelateerd aan de vrouwelijke cyclus kan je bij haar terecht als je:

- twijfelt over de hormonale anticonceptie

- onder begeleiding wilt stoppen met hormonale anticonceptie

- wilt leren leven volgens je cyclus

- je wilt voorbereiden op een zwangerschap

- je voor of in de overgang zit 

- last hebt van overige cyclusklachten zoals PMS, PCOS en endometriose. 

 

Daarnaast kun je bij haar terecht met uiteenlopende onbegrepen of langdurige klachten aan knieën, bekken of de rug. Uiteraard bekijkt Astrid per individu welke tools het beste aansluiten, maar denk hierbij aan o.a. bewegingsanalyses, functioneel trainen, meditatie/visualisatie en ontladingsoefeningen. 

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak bij Astrid graag mailen naar: info@astridkwakernaak.nl

Wil je een afspraak maken? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact op, dan kijken we samen wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

IMG_8552.HEIC
ERVARING

De afgelopen 5 jaar heb ik gewerkt bij revalidatiecentrum Basalt (voorheen Sophia Revalidatie) in Den Haag. In eerste instantie als fysiotherapeut en later als physician assistant in opleiding (PA i.o.). Hier begeleidde ik vooral mensen met de diagnose MS, ALS, diverse gerelateerde aandoeningen, dwarslaesie en algehele de-conditionering. Daarnaast heb ik bij verschillende praktijken en verpleeghuizen gewerkt in de tijd dat ik nog waarnam voor andere fysiotherapeuten, in de periode direct na mijn afstuderen in 2014. De afgelopen jaren ben ik mij steeds verder blijven ontwikkelen: zowel mentaal, emotioneel, spiritueel en medisch. Juist het bundelen van inzichten uit deze werelden zie ik als kracht.

praktijk feel and sea sweelinckplein den haag
(EERSTE) AFSPRAAK

(Eerste) afspraak? Neem dan mee:

 • Legitimatie

 • Eventuele verwijzing (hoeft niet!)

 • Eigen handdoek