top of page
YOGA NIDRA

Wat als jij een tool in handen hebt, waarmee je diep kunt ontspannen en herstellen? Waarmee jij op ieder moment van de dag tijd voor jezelf kunt nemen, je lichaam helpt ontspannen en van daaruit kunt ervaren dat alles waar je naar op zoek was, al hier is?

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een eeuwenoude techniek die in de loop der tijd steeds verder gevormd is tot wat we vandaag de dag kennen. Het is een zeer krachtige en diepe vorm van meditatie, gecombineerd met ontspannings- en bewustzijnstechnieken, ademhalingsoefeningen, hypnose en visualisaties. Het wordt ook wel slaapyoga genoemd, omdat je tijdens de sessie wordt meegenomen in de fases die je tijdens het slapen ook doormaakt. 

Het is een techniek die je helpt om meer aanwezig te zijn in je lichaam, om minder meegesleurd te worden door gedachten, emoties en gebeurtenissen. Het helpt om verder uit te zoomen, om een staat van gewaarzijn te bereiken.

Powernap? Of meer?

Yoga Nidra is een techniek om heel diep te ontspannen, die veel mensen gebruiken als powernap. Dat werkt heel erg goed, je zult merken dat je volledig ontspannen en opgeladen weer uit een sessie komt. Tegelijk gaat Yoga Nidra eigenlijk nog veel verder dan dat. Het is de ultieme vorm van het 'jezelf uit de weg gaan', waarin je op een heel relaxte manier meegenomen wordt op een reis door je lichaam en ver daar voorbij.

 

Het regelmatig beoefenen van Yoga Nidra helpt bij:

 • Het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Dit kan zijn werk gaan doen waardoor je op een diep niveau zult gaan herstellen, zowel tijdens de sessie als daarna.

 • Dieper en beter slapen.

 • Minder stress en onrust ervaren gedurende de dag.

 • Landen in je lichaam, waardoor je weer in contact komt met je hele lichaam en niet alleen in je hoofd leeft.

 • Het contact met je intuïtie herstellen.

 • Op een diep niveau in je onderbewustzijn het loslaten van blokkades, overtuigingen en patronen.

 • Het op een diep niveau planten van een intentie, affirmatie of besluit.

Wat het beste nieuws is? Jij mag gewoon gaan liggen, met een dekentje over je heen en je laten meenemen.

 

Voor wie is het geschikt?

Voor iedereen! Jong, oud, gezond, ziek, met en zonder ervaring met mediteren: iedereen kan Yoga Nidra beoefenen!

Yoga Nidra is heel erg helpend bij o.a.:

 • Stress

 • Burn out

 • Fysieke klachten en (chronische) pijn

 • Spanning, angst en onrust

 • Overprikkeling

 • Vermoeidheid

Wanneer luisteren?

De sessies kan je op elk moment van de dag luisteren. Fijne momenten kunnen zijn: 's morgens direct na het wakker worden, in je lunchpauze, na een werkdag, voor het slapengaan. De effecten van Yoga Nidra zullen sterk toenemen als je de sessies regelmatig, liefst dagelijks, luistert. Luister de sessies alleen niet terwijl je een voertuig of machine bestuurt.

 

Je hebt hiervoor nodig:

 • een rustige ruimte

 • een deken voor over je lichaam

 • eventueel extra kussens en/of iets voor over je ogen

 • het liefst met een koptelefoon of oortjes in

Laat je mij weten hoe je het hebt ervaren? Of heb je nog vragen? Stuur dan een berichtje of laat een review achter!

GRATIS SESSIES

Yoga Nidra | coco

Ga mee op reis naar een tropisch strand, palmbomen en diepe ontspanning. Deze sessie helpt je op een diep niveau te ontspannen, helen en je ontvangt een heel bijzondere boodschap.

Yoga Nidra | feel, wash and heal

Deze sessie is speciaal voor jou als je op dit moment fysieke (chronische) pijn, klachten, spanning, onrust en/of stress ervaart. Je wordt meegenomen in een diepe ontspanning, het zelfherstellend vermogen van je lichaam gaat zijn werk doen en je krijgt de kans om in gesprek te gaan: wat wil deze klacht jou vertellen? 

Yoga Nidra | 25 minuten

Deze relatief korte sessie kan je op elk moment van de dag doen. Je wordt meegenomen in diepe ontspanning en zakt weer vanuit je hoofd in je lichaam waardoor je ruimte maakt voor rust en heling. 

Yoga Nidra | bonfire

Terwijl je mind tot rust komt, zal je lichaam in een diepe herstellende staat komen. Ga mee op reis naar een warm strand, een plek waar je kunt loslaten en een intens geluksgevoel kunt ervaren.

 

Insight Timer meditatie yoga nidra den haag ontspanning

De sessies zijn ook te beluisteren in de (gratis) meditatie app Insight Timer.

TESTIMONIALS

"Meditatie was super fijn! Aparte sensaties .. aandacht/focus op een bepaalde plek in m'n hoofd (stukje onzekerheid van vroeger). Door dit in 3D waar te nemen was ik heel dichtbij het gevoel en zag het eruit als een donkere vlek! Deze begon te vervormen, door witte frisse lucht in te ademen en donkere 'negatieve' lucht uit te ademen heb ik het los kunnen laten!"

-

"De kalme stem neemt me moeiteloos mee op reis naar mijn diepste kern. Nergens raak ik afgeleid. De metaforen zijn raak en de zinnen verschijnen vanzelf. Ze verrassen me, ook als ik de opname een tweede keer beluister. Ontspanning op een heel diep niveau. Dank je wel, Julia!"

-

"Julia's fijne stem neemt mij mee op reis naar ontspanning. Haar woorden wijzen mij de weg naar mijzelf, naar mijn kracht en kwetsbaarheid .. Het werd een mooie reis! Dank hiervoor."

-

"Wat was dat een mooie meditatie! Ik heb me helemaal overgegeven en ik werd emotioneel .. Wat wil deze blessure mij zeggen? Kan ik het omarmen en liefde sturen naar mijn knie en me voorstellen dat ik dans? Ik voelde heel veel warmte naar mijn knie gaan en voelde me daarna beter dan toen ik ging liggen. Dank, Julia! Prachtig en zo fijn voor zoveel mensen/patiënten met pijn."

-

bottom of page