top of page

Hai!

 

Mijn naam is Julia Krapels en in 2020 heb ik feel and sea opgericht. In dit bedrijf bundel ik mijn kennis en ervaring om vanuit een holistisch oogpunt mensen te ondersteunen weer bij zichzelf terug te komen. Om mensen te ondersteunen om te gaan luisteren naar hun lichaam, naar klachten als warning-sign of boodschapper en te vertrouwen op zichzelf. 

 

Ook streef ik met feel and sea ernaar om een iets ander licht te werpen op de Westerse geneeskunde en therapie zoals we hier vaak gewend zijn. Een ander licht waarin de krachtige kanten van verschillende therapievormen en visies samenkomen. Mensen omschrijven mijn visie soms als overbruggend tussen en een combinatie van Westerse geneeskunde en spiritualiteit. Van reguliere en alternatieve therapie. Ik zou het zelf vooral omschrijven als: bewust en overbruggend. Want als mij een ding duidelijk is geworden in de afgelopen jaren is dat kennis belangrijk is, maar het toevoegen van bewustzijn en daarmee bewust handelen uiteindelijk zal leiden tot een diepe wijsheid. Een wijsheid die ontstaat vanuit nederigheid voor de kracht van het leven, voor de kracht van ons menselijk lichaam en onze geest.

 

Vanuit een puur medische opleiding en achtergrond kwam ik door een burn out en persoonlijk proces ineens ook in de zogenoemde spirituele/alternatieve wereld terecht. Waardoor ik, nadat ik ook daar een tijd in rondgewandeld had, tot de conclusie kwam dat geen van die werelden heiligmakend is en ze om gezonde twijfel en onderzoek vragen. Ze kunnen ontzettend interessant zijn maar ook een pleister, kunnen verdieping geven maar ook afleiding van de daadwerkelijke oorzaak. Daarom neem ik je heel graag mee in mijn zoektocht, mijn kennis, ervaring en visie vanuit een blik als (para)medici, als (ex)-spiritueel, als zoeker maar bovenal: als mens.

Misschien herken je wel het een en ander, als ik je hieronder mijn verhaal van de afgelopen jaren vertel:

Mijn hele leven heb ik vooral heel hard gewerkt en gestudeerd. Ik ben vanaf 2010 opgeleid als fysiotherapeut en heb na wat ervaring op verschillende plekken, de langste periode gewerkt in een revalidatiecentrum in Den Haag, Basalt (voorheen Sophia Revalidatie). In eerste instantie als fysiotherapeut en later als physician assistant in opleiding (PA i.o.). Deze opleiding gaf mij de medische uitdaging die ik zocht en het leek van buiten alsof ik alles op een rijtje had. Tot op een dag in 2018 alles instortte en het licht volledig uit ging: klassiek geval van een burn out. Ik kwam erachter hoe lang mijn lichaam al probeerde om aan de noodrem te trekken. Dit bleek uiteindelijk het begin van een proces waarin ik mijzelf diep heb leren kennen. Waarin ik meer heb geleerd dan in alle opleidingen die ik volgde bij elkaar.

 

Ik werd meer en meer mijzelf en kwam erachter dat ik daar eigenlijk al heel vroeg in mijn leven mee gestopt was. De burn out bleek het nieuwe beginpunt waar ik op mijn knieën gedwongen werd om andere keuzes te gaan maken, dat bleek een jarenlange zoektocht te worden met als fantastisch resultaat: een ontzettend sterke basis. 

 

Mijn werk als holistisch fysiotherapeute heeft zich de afgelopen jaren meer en meer gevormd en gescherpt. Door continue zelf ook te blijven ontwikkelen en kritisch te blijven, kwam ik erachter dat het blijven stellen van vragen, twijfel en onderzoeken hierin het allerbelangrijkste is. Wat doe ik nou eigenlijk echt? En waarom? Wat voel ik nou eigenlijk echt? Hoe werken wij als mens? Waarmee help ik iemand nou echt? 

Op basis van een aantal punten hieronder kan ik de kern van mijn werk het beste beschrijven denk ik:
 • Terug in je lijf:
  Waar ben je het contact met je lichaam verloren? Je leest altijd veel over gronding en in je lichaam zijn, maar wat als dat heel ver weg voelt? Of misschien zelfs niet veilig, door wat je hebt meegemaakt? Het opnieuw leren bewonen. Durven bewonen. Niet jezelf op een bank leggen bij een fysiotherapeut of behandelaar en vervolgens verdwijnen uit je lichaam, maar samen op zoek. Vanuit aanwezigheid.

 • Zachtheid:
  Zachtheid is samen met aanwezigheid kenmerkend voor de sessies die ik geef. Fysiotherapie kan bekend staan om harde/invasieve behandeling, maar is dat altijd de juiste weg? Door bewust te kijken naar wat er gaande is in je lichaam en waar het om vraagt kan er een duurzame balans ontstaan en leer jij je lichaam kennen. Zeker bij langdurige stress of burn out is een intense behandeling soms veel te triggerend voor het zenuwstelsel waardoor je nog verder van huis raakt.

 • Interne autoriteit:
  Van kleins af aan leren we vaak de macht of autoriteit buiten onszelf te zoeken. Anderen weten het beter. Artsen weten het beter. Hierdoor raak je steeds verder verwijderd van jezelf, terwijl je de meeste kracht terug krijgt door de touwtjes zelf weer in handen te nemen. Moet je daarmee alles alleen doen? Zeker niet! Kan je daardoor niet leren van anderen? Absoluut wel! Maar ik wil je uitnodigen om alles wat je hoort en ziet bij anderen, altijd langs jezelf te leggen en van daaruit te handelen. Autonoom maar niet alleen. Leren om bewust te worden, uit te zoomen en daarbij ook de bereidheid bloedeerlijk te zijn naar jezelf.

 • Begrip, kennis en macht:
  Het is heel fijn om steeds meer op je gevoel en lichaam te gaan vertrouwen, maar dat wil niet zeggen dat je je hoofd volledig moet uitschakelen. Daarom nemen we altijd een stuk  begrip mee, weten wat er gebeurd, want juist dat is de manier om die interne autoriteit weer terug te krijgen. Ik geloof dat je kennis nodig hebt om te kunnen vertrouwen. Niemand heeft dé waarheid, maar wat als je in ieder geval op zoek gaat om in stukjes steeds meer te kunnen ontdekken hoe het voor jou werkt? 

 • Stoppen met fixen, maar luisteren: 
  Wat als de manier waarop je tot nu toe hard probeerde om de pijn of de klachten die je hebt te fixen, uiteindelijk niet de weg is naar een daadwerkelijke oplossing? Naar de daadwerkelijke oorzaak? Er zijn zoveel bewuste en onbewuste manieren om weg te blijven bij wat er nou echt gebeurt in je, dat stilstaan en luisteren soms niet eens meer in je opkomt.

 • Van mens tot mens:
  Naast veel ervaring en kennis die ik je dolgraag wil leren, gaat het voor mij juist om echt-zijn. Maskers af. Van mens tot mens. Heb ik dé waarheid gevonden? Neuh! Heb ik nooit meer iets waar ik tegenaanloop? Neuh! Mensen omschrijven mij vaak als authentiek, aanwezig, echt en oprecht geïnteresseerd. Dat zijn ook precies de punten die ik hoop over te brengen in een sessie en die ik ook zelf altijd heel erg waardeer in anderen.

 

In balans en tegelijk ook bewust van moeizame dagen en momenten, waarin pijn en groei dicht bij elkaar liggen. Vanuit het geloof dat donker en licht niet zonder elkaar kunnen, net zoals pieken niet zonder dalen en mensen niet zonder elkaar, maar vooral niet zonder zichzelf kunnen. 

Ik kan niet wachten om jou te leren kennen! Kijk rustig rond en twijfel niet om te mailen of bellen als je vragen hebt. 

 

                

Veel liefs, Julia

Julia Krapels feel and sea
bottom of page