Hai!

Mijn naam is Julia Krapels en in 2020 heb ik feel and sea opgericht. In dit bedrijf bundel ik mijn kennis en ervaring om vanuit een holistisch oogpunt mensen te ondersteunen weer bij zichzelf terug te komen. Om mensen te ondersteunen om te gaan luisteren naar hun lichaam, naar klachten als boodschapper en te vertrouwen op zichzelf. Mensen zoals jij en ik, omdat we diep vanbinnen allemaal hetzelfde zijn. 

Misschien herken je wel het een en ander, als ik je hieronder mijn verhaal van de afgelopen jaren vertel:

De afgelopen jaren heb ik vooral heel hard gewerkt en gestudeerd. Ik ben opgeleid als fysiotherapeut en heb de afgelopen jaren gewerkt in een revalidatiecentrum in Den Haag, Basalt (voorheen Sophia Revalidatie). In eerste instantie als fysiotherapeut en later als physician assistant in opleiding (PA i.o.). Deze opleiding gaf mij de medische uitdaging die ik zocht en het leek van buiten alsof ik alles op een rijtje had. Ik had een fijne relatie, werkte en studeerde hard, sportte graag en had een leuk sociaal leven (als ik tijd en energie had).

 

Dat klinkt allemaal heel erg als .. niks aan de hand toch?! Iedereen is toch druk? Ja .. Dat dacht ik ook. Totdat in 2018 het lichtje uit ging en ik in een zware burn out belandde .. Klassiek geval van: niet meer kunnen stoppen met huilen .. Een échte burn out? Ik? Ga toch weg. 

In eerste instantie dacht ik dan ook dat ik er met een paar weken rust wel doorheen zou zijn, hop weer door met vlammen. Maar niets bleek minder waar. Dit was voor mij het begin van een diepe transformatie. Het begin van een lange donkere periode waarin ik mijzelf diep heb leren kennen, als de versie die ik eigenlijk altijd al was maar zelf bleef wegdrukken. Waarin ik meer heb geleerd dan in alle opleidingen die ik volgde bij elkaar.

 

Ik kwam erachter hoe lang mijn lichaam al probeerde om aan de noodrem te trekken. De afgelopen periode heb ik leren luisteren naar en vertrouwen op mijn lichaam en intuïtie. Ging ik de signalen serieus nemen, ernaar luisteren en handelen. Vanaf toen ging het snel en kwamen er in een hoog tempo de dingen en mensen op mijn pad die mij verder brachten. Coaching, yoga nidra, voeding, healing, meditatie, yoga, boeken en de meest lieve en inspirerende mensen. 

Was het zwaar? Tsja, zwaar is nogal zwak uitgedrukt .. Ik ben meer kwijtgeraakt dan mij lief is: werk, opleiding, geliefden .. Maar was het 't waard? Ab-so-luut! Ik besef mij nu elke dag wat ik wél heb, dat het leven voor je werkt als je durft te vertrouwen. Dat alles wat niet ten diepste bij je past, uit je leven zal verdwijnen om plaats te maken voor iets beters, mooiers, iets kloppends. Dat alles, maar dan ook alles, op zijn pootjes terecht zal komen. Als je durft te vertrouwen en te luisteren. 

Dus, om af te sluiten met de Julia die ik vandaag de dag ben:

Het is ochtend en ik open mijn ogen, in mijn eigen fijne appartement in Den Haag. Ik word begroet door mijn twee lieve katten die nog even dicht bij me kruipen en daarna vooral heel. erg. graag. brokjes willen: nu! Met een glimlach stap ik mijn bed uit om aan een nieuwe dag te beginnen. Ik voel mij helder, energiek en lach naar mijzelf in de spiegel. Ik kíjk zelfs naar mijzelf in de spiegel, recht in twee stralende groene ogen. Ik zie een vrouw die nu eindelijk zichzelf durft te zijn, die vertrouwt op haar intuïtie en die nu echt aan de slag gaat met haar droom: mensen inspireren en helpen om te leven als hun authentieke zelf en ze te helpen vertrouwen op hun lichaam als kompas. Een vrouw die nu intens kan genieten, rust, mediteert, lacht en zowel tijd met lieve vrienden en familie als alleen door kan brengen. In balans en tegelijk ook bewust van moeizame dagen en momenten, waarin pijn en groei dicht bij elkaar liggen. Vanuit het geloof dat donker en licht niet zonder elkaar kunnen, net zoals pieken niet zonder dalen en mensen niet zonder elkaar, maar vooral niet zonder zichzelf kunnen. 

Ik kan niet wachten om jou te leren kennen! Kijk rustig rond en twijfel niet om te mailen of bellen als je vragen hebt. 

               

Veel liefs, Julia

 

Julia Krapels feel and sea